Ben je vastgelopen in een probleem, (werk)situatie of relatie?

Bij vraagstukken op het gebied van persoonlijk functioneren, werk en relaties bied ik je ondersteuning en kan ik je helpen om belemmerende patronen te doorbreken. Je krijgt handvatten om opgedane inzichten in de praktijk te brengen, waardoor je nieuwe wegen kan inslaan. Ik kan je o.a. helpen met het verwerken van levensgebeurtenissen, het hervinden van je levensenergie, het hanteren van gevoelens en het opbouwen van zelfvertrouwen.

Verwerken van levensgebeurtenissen en omgaan met veranderingen

Het verwerken van grote gebeurtenissen in je leven, zoals verlies van een dierbare, werk, gezondheid of relatie, is een grote klus. Deze gebeurtenissen kunnen nu actueel zijn of al eerder in je leven hebben plaatsgevonden. Als er eerder geen of onvoldoende steun en/of gelegenheid was om te rouwen, kan het nu om aandacht vragen. Door alsnog de gebeurtenis te verwerken, ontstaat er rust.

Hervinden van levensenergie als je somber of burnout bent

Soms lijkt het of je er niet meer uit komt. Het emmertje raakt vol. Depressieve gevoelens kunnen de overhand krijgen. De vraag is hoe je deze cirkel kan doorbreken. We kijken samen wat jij nodig hebt om de energie weer te laten stromen.

Omgaan met boosheid, verdriet en grenzen stellen

Als je leert omgaan met emoties zoals boosheid, verdriet en angst en te uiten wat je voelt, krijg je meer contact met jezelf en met de mensen in je omgeving. Hoe meer je kan voelen, des te beter lukt het je ook om grenzen te stellen. Samen oefenen we het omgaan en uiten van emoties op een opbouwende wijze.

Verminderen angst en paniek

Soms kan je ineens overvallen worden door gevoelens van angst en paniek. Het doel is zelf sturing te krijgen over deze situaties. Een specifieke vorm van therapie om angsten en paniek te verminderen is EMDR. Door EMDR wordt de angst hanteerbaar doordat de lading, oftewel de spanning die je ervaart, veel minder wordt.

Doelen in de begeleiding kunnen o.a. zijn: het terugvinden van balans en zelfvertrouwen, (weer) echt contact maken en in je kracht komen. Ik werk vanuit een professionele basis met een persoonlijke invalshoek.

Opbouw zelfvertrouwen

Door inzicht in wat je nodig hebt en daarvoor de juiste acties in te zetten, bouw je aan je zelfvertrouwen. Door huiswerkoefeningen werken we stap voor stap aan nieuw gedrag waardoor jij krijgt wat je nodig hebt.

De speerpunten van mijn Praktijk voor Coaching en Therapie zijn:

Psychosociale therapie

Mijn werkwijze valt onder Psychosociale therapie. Psychosociale therapie omvat een gevarieerd aanbod van benaderingen om mensen naar hun problemen, ervaringen en belevingen te laten kijken op een manier waarmee zij hun houding en perspectieven naar het leven toe kunnen verruimen.

Het kenmerk van psychosociale therapie is breed, cliëntgericht, leren openstaan voor het hier-en-nu, zonder voorbij te gaan aan ervaringen in eerdere levensfasen. (definitie NVPA)

FAQ items aan het laden...
FAQ items aan het laden...

Heidi Duijvestijn coach en therapeute

“Ik help je in je kracht te komen,
meer rust en zelfvertrouwen te ervaren,
waardoor werk en relaties verbeteren”.

Drs. Heidi Duijvestijn

 06-46085312

Lid NVPA en RBCZ

Vergoeding is mogelijk via de aanvullende ziektekostenverzekering, werkgever of uitkerende instantie.