EMDR-therapie is breed inzetbaar

EMDR is een relatief nieuwe techniek die o.a. wordt ingezet voor het verwerken van trauma’s (PTSS) en het verminderen van angsten en paniekaanvallen. Het is een effectieve therapie als een heftige gebeurtenis nog steeds invloed op je heeft en spanning geeft.

Ook kan EMDR ingezet worden bij neurotische klachten, rouwverwerking en depressies. Als EMDR-therapeut kan ik je helpen vrij te komen van moeilijk te doorbreken patronen.

Hoe werkt EMDR?

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Oorspronkelijk vond EMDR plaats door oogbewegingen te stimuleren. Tegenwoordig wordt EMDR ook vaak met een koptelefoon toegepast met afwisselend tikjes links en rechts. Omdat deze werkwijze rustiger is voor de client en minder afleiding geeft, heb ik voor deze werkwijze gekozen.Tijdens het gesprek krijg je een koptelefoon op en hoor je tikjes op de achtergrond (dit lijkt op het tikken van een klok). Hierdoor worden de hersenen geactiveerd en worden de tot dan toe minder goed verwerkte herinneringen opnieuw, maar dan verzwakt, opgeslagen. Angsten en paniekgevoelens verminderen, bestaande patronen worden doorbroken en je ervaart meer ontspanning en rust.

EMDR-therapie is heel effectief. Meestal zijn 3 tot 4 bijeenkomsten voldoende. Dit is inclusief de intake. EMDR kan op zichzelf staan of een onderdeel zijn van een persoonlijk traject.

FAQ items aan het laden...
FAQ items aan het laden...

Heidi Duijvestijn coach en therapeute

“Ik help je in je kracht te komen,
meer rust en zelfvertrouwen te ervaren,
waardoor werk en relaties verbeteren”.

Drs. Heidi Duijvestijn

 06-46085312

Lid NVPA en RBCZ

Vergoeding is mogelijk via de aanvullende ziektekostenverzekering, werkgever of uitkerende instantie.