Ben je op zoek naar een ervaren stresscoach / burn-outcoach?

Ben je moe, snel emotioneel en lukt het je niet deze situatie te doorbreken? Als je een langere periode veel stress hebt, kan er een moment komen dat het emmertje (bijna) overloopt. Tijdens de begeleiding kijken we hoe het emmertje weer geleegd kan worden en hoe je kan voorkomen dat er nieuwe spanning bij komt.

Burn-out

Als de stress te lang voortduurt, kan dit leiden tot burnout. Burn-out is een toestand van emotionele uitputting, ontstaan door jarenlange chronische stress en het niet (h)erkennen van de eigen behoeften en signalen. Ik kan je helpen om tot rust te komen, te herstellen en patronen te doorbreken die veel energie kosten. Coaching bij stress en burnout is gericht op herstel en het verstevigen van je basis om te voorkomen dat je op een later moment weer terugvalt. Samen zoeken we uit waar jouw energie weglekt en hoe je dit nu en in de toekomst kan voorkomen.

Hervinden van je levensenergie en rust

Door stress kunnen gedachten blijven malen waardoor het moeilijk is tot rust te komen. Tijdens de begeleiding krijg je handvatten om meer te ontspannen en negatieve gedachtenpatronen te doorbreken.

De balans tussen werk en privé

In bepaalde perioden kan je op de verschillende levensgebieden veel druk ervaren. Dat is niet geheel te voorkomen. De vraag is wat wel te veranderen is en hoe je op een andere manier kan omgaan met hetgeen niet te veranderen is.

Evenwicht tussen draagkracht en draaglast

Als je meer op je schouders hebt dan je kan dragen, is dat op langere termijn niet vol te houden. We streven er naar om de draaglast en draagkracht in balans te brengen.

Vragen die een rol spelen bij het vinden van het evenwicht zijn:

  • Welke lasten heb je op je schouders?
  • Waar kan jij terecht voor steun?
  • Waar krijg je energie van en wat kost je veel energie?

Door de antwoorden op deze vragen te zoeken, word je je bewust van jouw situatie en waar de mogelijkheden liggen om zaken anders aan te pakken.

Het omgaan met gevoelens en grenzen stellen

Wat helpt jou om dichter bij jezelf te komen? Hoe krijg jij wat jij nodig hebt? Door bewust te worden van je gevoelens en te uiten wat je voelt, krijg je meer contact met jezelf en met de mensen in je omgeving. Samen oefenen we het uiten van emoties op een opbouwende manier. Ook oefenen we met het aangeven van grenzen.

Begeleidingstraject

Samen maken we een plan om (weer) in balans te komen. Door middel van gesprekken en oefeningen krijg je handvatten om meer rust te krijgen, je gevoelens en behoeften te uiten en je patronen te doorbreken. Het begeleidingstraject kan ook gecombineerd worden met een reintegratietraject. Voor meer informatie: zie Coaching en werk.

Tussen de sessies krijg je huiswerkopdrachten mee om het geleerde in de praktijk te brengen. Een begeleidingstraject bestaat meestal uit 5 tot 8 bijeenkomsten.

FAQ items aan het laden...
FAQ items aan het laden...

Heidi Duijvestijn coach en therapeute

“Ik help je in je kracht te komen,
meer rust en zelfvertrouwen te ervaren,
waardoor werk en relaties verbeteren”.

Drs. Heidi Duijvestijn

 06-46085312

Lid NVPA en RBCZ

Vergoeding is mogelijk via de aanvullende ziektekostenverzekering, werkgever of uitkerende instantie.